Dit is de reden dat je alles vergeet deel 2


Wil jij deel 1 nog lezen? Bekijk dan onze 16 uurs post van gister, zodat je goed weet waarom we dingen vergeten. Dus we hadden het over open loops en de hersenen die ons beginnen te stalken. We eindigden met: Ze blijven seintjes geven op willekeurige momenten.


En dit is hoe het verder gaat:

En hoe meer open loops, hoe meer seintjes. Om gek van te worden toch? Je komt er simpelweg niet aan toe en de seintjes zullen steeds minder worden, want er komen nieuwe open loops. En zo gaan er soms wel weken overheen.

Voorbeeld: Open loop "je moet je moeder terugbellen"

Je denkt er aan tijdens je ontbijt, terwijl je met iemand anders belt, tijdens een vergadering, tijdens het boodschappen doen en aan het eind van de dag bel je pas terug.

Dan heb je dus in totaal al minstens 4 tot 5 keer stress ervaren van 1 open loop op 1 dag.

Tijd om het anders te doen.

Schrijf al je taken op en bewaar nooit meer iets in je hoofd. Alles wat je nog moet doen, schrijven we op. Maak een slimme takenlijst. Als je deze hebt, kun je data's en tijden verbinden aan je taken, kijk wanneer wat gedaan moeten worden en plan het in je agenda. Stel prioriteiten, zoals het voor jou goed voelt.

Dus het terug bellen van je moeder plan je aan het einde van de dag wanneer je ziet dat je er tijd voor hebt en slaan het niet meer op in ons hoofd, want je weet dat het genoteerd staat. Zo heb je de rest van de dag geen open loop signalen meer en heb je eindelijk rust in je hoofd. Maar zul je ook veel minder gaan vergeten, ben je productiever en een stuk kalmer.

Awesome!

C U Online ☀️

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven