Dit is de reden waarom je alles vergeet


Van dit bericht krijg ik vast ook spijt. Want ik heb een handje vol van dingen die ik vergeet. Maar deze tip, die ik ooit in een boek heb gelezen, heeft mij enorm geholpen. Nog steeds gaat het niet goed, maar aanpassingen aan gedrag kost tijd. Geef je zelf ook die tijd en tja, dan vergeet je eens wat. Zolang de wereld niet vergaat, was het vast niet het einde van de wereld.


We bewaren altijd alles in ons hoofd. Dat is vaak ook de reden dat mensen na een lange werkdag meer stress ervaren dan toen ze opstonden. Zoveel taken die nog in je hoofd rond spoken.

of je bent met iets bezig, maar ondertussen spoken er constant anderen taken door je hoofd... "ik moet nog boodschappen doen" "ik moet niet vergeten dat ik die kleren nog terug breng naar de winkel" "ik moet de was nog aanzetten".

Al deze gedachtes, waarin je hersenen je aan je taken blijft herinneren, noemen we een open loop.

Een open loop is een lijntje dat nog gesloten moet worden. Dat is best handig, want je bent nog niet klaar en je hersenen onthouden dat en herinneren je eraan dat je het moet closen.

Je hersenen onthouden dat je nog iets moet doen en geven daarom op willekeurige momenten signalen af dat dit nog gedaan moet worden. Het nadeel is, dat je hersenen totaal geen timings besef hebben. Dus wanneer jij dat signaal krijgt dat je de wasmachine nog aan moest zetten, sta je waarschijnlijk net in de supermarkt. Of het signaal dat je je kind bij de crèche moet ophalen voor de kappersafspraak, sta je waarschijnlijk al bij de kapper binnen.

Je hersenen weten niet wanneer je tijd hebt en wanneer zo'n herinnering jou uitkomt. Dus gaan ze je stalken, want het enige wat je hersenen weten is: deze taak is nog niet klaar. Ze blijven seintjes geven op willekeurige momenten.

...Lees morgen verder, geloof me, het is het wachten waard!

C U Online 🔥

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven