Gevaren van alle meldingen die we krijgen op een dag

Aaah, ik word gek van al die berichten...

Whatsapp, Facebook, Instagram, Youtube, Mail, Apps, Sms en ga zo maar door... Alles geeft meldingen, alles stuurt berichten, alles wilt onze aandacht... Aaah... Leave me alone!


Heb jij dat ook wel eens? Dat gevoel dat je alleen maar bezig bent met het lezen en beantwoorden van berichten van anderen. Vermoeiend toch, als je dag bestaat uit op je telefoon kijken? Hoe passen we dit gedrag nou aan...

Stap 1 is je meldingen uitzetten. Want van te voren zien dat je een bericht hebt, wekt interesse op. We hebben onszelf aangewend dat we gelijk willen weten wie wat en waar... En gaan daarom gelijk kijken. Dus zet de meldingen uit en het liefst ook de eentjes en tweetjes en drietjes bij apps als whatsapp als je nieuwe berichten hebt. Zodat je dit ook niet kunt zien.

Dit helpt al enorm om minder op je telefoon te kijken, want zolang je niet weet dat je berichten hebt, waarom zou je dan gaan kijken? Toch is de nieuwsgierigheid sterker en zul je merken dat je nog steeds best veel gaat kijken en dan begint het lezen en beantwoorden weer.

Dus stap 2 is tijden inplannen in jouw agenda dat je je mail gaat doen en tijden dat je jouw social media bekijkt en beantwoord. Zodat je de rest van de dag weet, dat je niet op jouw telefoon, tablet of laptop hoeft te kijken of er nog nieuwe berichten zijn. En ja, ik hoor je denken "maar wat als er iets belangrijks is?". Van al die 1.000 meldingen die je krijgt in een week, welke zijn er dan zo belangrijk dat ze gelijk jouw aandacht nodig hebben? 1? Of misschien zelf 0?

Want als er echt iets is, dan bellen ze wel. Al het andere is een stuk minder belangrijk en kan wel wachten tot jouw volgende lees en beantwoord momentje.

C U Online 💪🏻

0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven