Gezond afvallen zonder diëten of jojoën

Maak jij dezelfde fout als vele anderen? Streng diëten en nooit meer de producten die je juist zo lekker vindt? Het afvallen lijkt ontzettend te gaan. Maar na een tijdje…


Je komt gewoon weer aan.


Gezond afvallen zonder diëten of jojoën, dat is een wens van veel mensen. Maar hoe doe je het? Waar te beginnen? Dan nog al die tegenstrijdige informatie op het internet. Geen koolhydraten, geen vetten, geen gluten, meer sporten, minder eten, geen fastfood en ga zo maar door.

Wat is wijsheid…

  • Jezelf afbeulen in de gym?

  • Calorieën tellen?

  • Geen vet meer eten?

Dit gaat zeker werken en je zult ook zeker afvallen. Het klinkt dan ook heel simpel als je er mee begint, maar toch ga je het niet volhouden. Stoppen dus.

Het moet anders.

De grote fout die je hierin terug ziet, is: alles of niets.

Ik wil afvallen en ik begin nu.

Die stap is veel te groot. Begin eens klein en pas geleidelijk jou levensstijl aan.

Ontbijten. Begin daar eens mee… Kun je dat zo veranderen dat je het gezond is, maar je het nog steeds lekker vindt? Hoe zou voor jou zo’n ontbijt eruit zien?

Tuurlijk, ik begrijp het. Je wilt niet die kilo’s over een jaar kwijt. Je wilt het nu. Maar stel jezelf dan eens deze vraag: wil je blijven dalen en stijgen met uiteindelijk een stijgende lijn of wil je dalen en positioneren op een gewenst niveau?

Wil je snel afvallen? Voor een vakantie of bruiloft? Dat kan. Kies dan voor een simpel dieet. Wat makkelijk vol te houden is tot die tijd. Maar hou in je achterhoofd, dan ben je er nog niet.

Je zult uiteindelijk weer aankomen.

Want je past jouw levensstijl niet aan. Je dwingt jezelf alleen iets te doen voor een bepaalde periode.

Dus wil je blijvend slank worden? Dan zul je langzaam aan jouw levensstijl moeten gaan aanpakken. Geef het tijd.

Wees lief voor jezelf.

C U Online ⚡️

2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven