Hoe om te gaan met schaamte

Schaamte, wat doe je eraan...

Nog niet zo lang geleden begon ik met deze pagina en website om workouts online aan te bieden. Voor iedereen die lekker in beweging wilde blijven tijdens deze gekke tijden. Eerst was het gratis, maar niet veel later moest ik er wel een tarief aan hangen. Het kost mij enorm veel tijd, energie en daarbij kon ik niet werken want de sportscholen waren dicht.


Natuurlijk geef ik deze lessen met liefde, passie en enthousiasme, maar dat betekent niet dat ik gratis leef en het voor niets kan doen. Wat voor mij ontzettend belangrijk was, was dat alles perfect zou zijn als ik er geld voor zou vragen. Testen, testen en testen. Ik legde mezelf een enorme druk op, om iets wat in de kinderschoenen stond, perfect te maken.

Maar toen er eenmaal werd betaald, zul je net zien dat je livestream vastloopt of dat je vergeet je microfoon aan te zetten. Op zo'n moment schaam ik mij ontzettend.

Erger kan niet, het leven is voorbij... Oké, misschien is het niet zo erg. Als een gek probeer ik op dat moment oplossingen te bedenken en dat lukt me dan gelukkig aardig goed.

Gaandeweg leerde ik dat het de deelnemers helemaal niet om perfectie gaat. Maar om een gezellige, intensieve workout. Maar misschien nog wel meer om mij. Om mijn lessen! En hoe leuk is het als iemand dat tegen je zegt?

Dus ja... Ook ik maak wel eens een foutje en ook in mijn lessen gaat er wel eens iets mis. Het is tenslotte live en als je mij kent, weet je dat er geen les is, waar ik niet iets geks zeg of iets verkeerds doe. That's me, maar daar hoef ik mij niet voor te schamen. Want ik ben goed in wat ik doe en gelukkig wordt dat ook elke keer weer bevestigd!

Bedankt voor jullie steun!

Ervaar jij ook wel eens last van schaamte? Ga dan eens na waar je je nou precies voor schaamt. Meestal komt het voort vanuit imperfectie, maar dan moet je wel ver graven. Perfectie is een onmogelijk streven. Dus wees jezelf, want mensen houden van je, zoals je bent.

C U Online 🔥

0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven