IK HEB ZO GEEN ZIN OM WEER TE MOETEN SPORTEN 😩

De sportscholen gaan weer open, maar nu nog mijn motivatie zoeken... Herken je dat probleem? Ik weet zeker dat je niet de enige bent! Er zijn namelijk heel veel mensen die aan het begin van de lock down dachten "ach joh... over 2 weken kan ik weer sporten". Alleen ongemerkt zijn die 2 weken, ineens 3 maanden geworden. Met andere woorden: de meeste hebben al 3 maanden lang niet gesport...


Dan kan het best lastig zijn om het nu weer op te gaan pakken. Je weet dat je moet, maar je weet ook dat je er helemaal geen zin meer in hebt. Je moet weer helemaal opbouwen, je bent bang dat je niets meer kan en het kost allemaal weer moeite, tijd en gedoe. Pfff, echt geen zin in...

Maar wat nou als we kijken naar wat het oplevert?

Stel jij bent die persoon die al 3 maanden (of langer) niet heeft gesport. Hoe voelde je die periode dat je niet ging sporten? Want de mogelijkheid was er wel buiten of online, maar je deed het niet. Blik eens terug op je gevoel, gedachtes... Lichamelijk, maar ook geestelijk. Waarschijnlijk zul je merken, als je terug kijkt, dat er best veel momenten zijn geweest dat je dacht "ik moet echt weer gaan sporten". Of dat je de trap op lopen al zwaar vond. Of je zorgen maakte of je niet te dik ging worden op deze manier. En zo waren er waarschijnlijk nog zoveel meer stressvolle momenten!

Daarbij heb je vast gemerkt dat je minder focus had voor je werk, minder energie om de dag door te komen en je je constant een beetje zwak voelt omdat je de keuze had gemaakt om niet te gaan sporten, maar eigenlijk wist dat je wel moest sporten.

Ingewikkeld allemaal hè? Wat er ongemerkt allemaal afspeelt in ons hoofd en lijf?

Tijd voor verandering! Want kijk nu eens verder terug, naar de periode dat jouw sportroutine op z'n best was. Hoe voelde je toen? Had je toen die zelfde stress? Die zelfde lichamelijke klachten? Diezelfde futloosheid?

Waarschijnlijk niet.

Dus? Reden om weer te gaan sporten! Niet dan?

C U Online🔥

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven