Met een grote mond kom je ver

"Degene met de grootste mond krijgt altijd alles voor elkaar." Ik zie het vaak gebeuren en ik hoor vaak mensen het zeggen. Maar is het nou echt waar?


Als je het mij vraagt, krijgen ze misschien wel dingen voor elkaar, maar mijn vraag zou zijn: maakt het ze gelukkig. Want het gaat meestal niet op een vriendelijke manier. Hebben ze wel vrienden? Of is alles oppervlakkig en misbruik maken van?

Als je het mij vraagt, heb je helemaal geen grote mond nodig. Ik denk dat beleefdheid en respect voor anderen je uiteindelijk veel meer gaat brengen. Het kost tijd, je zult geduldig moeten zijn. Want het komt niet gelijk, maar moet dat dan? Moet we gelijk alles krijgen wat we willen en zo niet, maar gewoon even onze grote mond gebruiken? Is dat echt hoe we willen dat de wereld wordt?

Ik niet in elk geval. En tuurlijk ik vraag me ook af als ik aan de kassa enthousiast tegen de caissière zeg "fijne dag nog!" en ik krijg 0 respons: "Waarom probeer ik het überhaupt nog..." Maar hier heb je het antwoord: Zo ben ik gewoon. En zo wil ik ook zijn.

Hoe wil jij zijn?

C U Online 👊🏻

4 keer bekeken1 reactie

Recente blogposts

Alles weergeven