Stoppen met slordig zijn

IK BEN SLORDIG 🧟‍♂️🧟

Ken je dat? Je vergeet simpele handelingen zoals het opruimen van je kleren of het aanzetten van de vaatwasser. Slordigheid zit in ons allemaal, alleen de een is slordig met dit en de ander slordig met dat. Hier is een tip om dat aan te pakken.


En ik weet nu al dat ik hier spijt van ga krijgen, want als ik weer eens iets vergeet in huis (wat regelmatig gebeurt) wordt er natuurlijk naar mijn eigen wijsheden gewezen. Maar dat geeft niet, ik weet hoe het zit en ik merk dat het beter gaat door deze tip. Dus laat dat een extra motivatie zijn om het eens uit te proberen.

Slordigheid is niets meer dan een gedrag, een gedrag dat we kunnen aanpassen. Ga voor jezelf na wat voor jou slordig zijn betekent. Welke handeling die jij herhaaldelijk doet, hoort daarbij? Het is belangrijk om goed in beeld te hebben wat je doet of niet doet wat jouw slordig maakt.

Ga dan kijken of je kleine veranderingen hieraan aan kunt brengen, zodat het beter wordt.

Als voorbeeld: ik gooide altijd m'n kleren overal neer voordart ik ging douchen, maar ze belandden 9 van de 10 keer niet in de wasmand. Toen ben ik mijn kleren voor de badkamer uit gaan trekken en neerleggen, zodat als ik klaar was met douchen er geen excuus was als "helemaal vergeten". Ik kon er niet om heen. Dus leerde ik mezelf aan mijn kleren direct naar boven te brengen en in de wasmand te doen na het douchen.

Uiteindelijk wen je jezelf een nieuwe gewoonte aan en leer je je gedrag te veranderen. Super toch?

Ik zou zeggen geef het een voordeel van de twijfel en probeer het eens!

C U Online 🔥

4 keer bekeken1 reactie

Recente blogposts

Alles weergeven