Waarom je elke keer zo ongezond doet

Lekker ongezond

Je kent het vast wel... Je loopt door de supermarkt en je denkt ineens “ik heb zo’n zin in ...” Dus dat haal je ook. Thuis baal je en denk je “had ik het nou maar niet gekocht.” Dus je legt het in een kast in de hoop dat je het niet meer aanraakt. Want je weet dat het ongezond is.


Toch blijf je eraan denken en ben je er mee bezig, want je hebt er zin in en je weet dat je het in huis hebt. Dus je gaat van alles doen om te zorgen dat je het niet op eet. Je zelf bezig houden, extra tussendoortjes en nog meer.

Uiteindelijk een paar dagen later begin je er toch aan en gaat het ook gelijk op. Nu baal je nog meer... “Als ik het niet had gehaald, was dit nooit gebeurd...”

Maar werkt het zo?

Blijkbaar niet, want in de toekomst gaat het gewoon weer gebeuren. Terwijl je weet dat je het niet moet doen...

Wat werkt dan wel?

Je kunt jezelf wel in bedwang houden, maar dat hou je niet vol. Ongemerkt geeft het je een hoop stress en ga je ook compenseren met andere “gezondere” alternatieven. Maar dat is ook extra kcal.

Dus tijd om gewoon te doen en afspraken met jezelf maken. “Oké, ik heb nu hier zin in. Dat is prima, want ik ben hartstikke gezond bezig. Maar dan ga ik daarna weer gezond verder.”

Vervolgens ga je er intens van genieten en daarna is het klaar. Geen stress, geen negatieve gedachten, geen spijt.

C u online 🔥

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven