Waarom we altijd overdenken

Teveel nadenken.. Ken je dat? Overdenken? In plaats van gewoon doen?


Naar mate we ouder worden, gaan we ineens overal over nadenken. Als ik naar mezelf kijk, ben ik wat dat betreft enorm verandert door het "ouder" worden. Vroeger (ja, ja, ik heb ook al een vroeger), dacht ik niet zo veel na... Ik deed het gewoon.

Zoals bijvoorbeeld mijn eigen theater shows. Ook al wist ik dat ik niet de beste zanger, acteur of entertainer was... Ik deed het wel maar even. Nu? Weet ik van mezelf dat ik veel beter ben dan toen, weet ik wat ik wel en niet kan en heb ik veel meer ervaring. Maar de angst om te falen of om fouten te maken, is vele malen groter geworden. Stom toch?

We gaan veel meer beren op de weg zien. Je wilt bijvoorbeeld je eigen onderneming starten, maar wat nou als het niet gaat lopen? Wat als er iets fout gaat? Wat als het allemaal duurder wordt dan gepland?

Tja... Wat als corona uitbreekt, had je daar van te voren over nagedacht? Waarschijnlijk niet. Zo blijkt maar weer dat we de toekomst niet kunnen voorspellen en dat al onze "wat als" gedachtes heel anders kunnen uitpakken dan je van te voren denkt.

Tuurlijk is het goed om altijd even stil te staan bij alles wat er fout kan gaan, maar focus vooral op wat je wilt en wilt bereiken. Want geloof me, dan is alles mogelijk. Laat je niet afschrikken door angsten en beren op de weg. Want die creëren we zelf, zonder dat ze er zijn. Het leven loopt zoals het loopt, maar als je nooit risico's durft te nemen, zul je ook nooit durven te leven.

Succes!

C U Online 🔥

9 keer bekeken1 reactie

Recente blogposts

Alles weergeven