Wat kan ik wel en wat niet doen tijdens corona

Keuzes maken tijdens covid-19...

Ken je dat? Alles gaat langzaam weer open, iedereen doet weer z'n ding, maar zelf weet je eigenlijk niet of je dat wel al wilt... Heel herkenbaar in deze tijd! Wat durf je wel aan, wat laat je nog even voor wat het is... Ga je al naar de kapper? Wel of geen mondkapje op? Hou je nog wel 1,5 m afstand van familie? Of misschien gewoon helemaal niet meer?


Zoveel vragen en zoveel keuzes... Er zijn op het moment veel beslissingen die je moet maken. Beslissingen die gaan over de toekomst van je eigen leven, maar ook om dat van een ander. Dat kan best een last zijn op je schouders.

Hoe maak je nou zo'n keuze?

Allereerst is het belangrijk dat je je nooit laat leiden door wat een ander zegt of vindt. Ga eerst zelf wat onderzoek doen en maak niet te snel een keuze. Als je je ergens niet goed bij voelt, geef het dan even tijd om te kijken waarom je het niet prettig vindt en ga onderzoeken of dat inderdaad een risico zou kunnen zijn (in dit geval).

Aan de hand daarvan kun je een beter afweging maken.

Simpelweg gezien komt het erop neer dat je niet zomaar even een beslissing hoeft te maken. Je mag best even de tijd nemen om te besluiten hoe jouw leven er de komende dagen uit zal zien. Je mag best voorzichtig zijn. Wees vooral niet bang om dat anderen te laten weten. Je kiest immers voor jouw gezondheid, maar ook voor dat van hun. Daar mogen ze je dankbaar voor zijn, toch?

Maak het allemaal niet te zwaar, wees niet te moeilijk, maar hou in je achter hoofd dat het nog niet voorbij is. Neem daarom beslissingen waar JIJ en alleen JIJ je goed bij voelt.

C U Online 🔥

0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven